To νέο Galaxy S III «παίρνει τα βουνά» μαζί σας - Διαθέτει σύστημα μέτρησης υψομέτρου - iefimerida.gr

To νέο Galaxy S III «παίρνει τα βουνά» μαζί σας - Διαθέτει σύστημα μέτρησης υψομέτρου

To νέο Galaxy S III «παίρνει τα βουνά» μαζί σας - Διαθέτει σύστημα μέτρησης υψομ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι πάρετε στα χέρια σας το Galaxy S III και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο το «ανοίξετε» θα παρατηρήσετε ένα τσιπάκι STMicroelectronics LSP331AP πάνω στη μητρική πλάκα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένας αισθητήρας πίεσης, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν, το κινητό σας μπορεί να «διαβάσει» το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεστε.

Το Galaxy S III παρακολουθεί τουψόμετρο μέσω των αλλαγών στην ατμοσφαιρική πίεση με τρομακτική ακρίβεια: Μπορεί να σας πει ακόμα και ότι ανεβήκατε όροφο στην πολυκατοικία σας,

Επίσης για όσους είναι λάτρεις των extreme-sports, δε θα πρέπει να ανησυχούν μήπως το σύστημα αυτό δε μπορεί να τους ακολουθήσει, αφού ο αισθητήρας μπορεί να κάνει τη δουλειά του ακόμα και σε ατμοσφαιρική πίεση που συναντάται στα 32.800 πόδια ύψους και στα 5.900 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έτσι το έξυπνο αυτό κινητό θα σας βγει ασπροπρόσωπους είτε κάνετε ορειβασία, είτε καταδύσεις, είτε skydiving, ενω δε θα εκπλαγούμε να δούμε αυτό το πρωτοποριακό σύστημα στα περισσότερα smartphones στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ