Παράταση αποπληρωμής για 10 χρόνια στα χρέη των δήμων στο Παρακαταθηκών - iefimerida.gr

Παράταση αποπληρωμής για 10 χρόνια στα χρέη των δήμων στο Παρακαταθηκών

Παρατείνεται για 10 χρόνια η αποπληρωμή των χρεών που έχουν οι δήμοι στο Παρακατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι με εντολή του πρωθυπουργού το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα ενώ πρόσθεσε ότι τα χρέη των δήμων προς τις τοπικές κοινωνίες ανέρχονται σήμερα στα 800 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καλύψει τα χρέη αυτά με την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία με τη διακοπή ρεύματος τόνισε ότι προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά εκταμιεύθηκε το 50% του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη συντήρηση των σχολείων και από τα 80 εκατομμύρια έχουν απορροφηθεί ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ