Βενιζέλος : Η κυβέρνηση δεν έχει ρυθμό και συντονισμό - iefimerida.gr

Βενιζέλος : Η κυβέρνηση δεν έχει ρυθμό και συντονισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό ρήγμα στο κυβερνητικό μέτωπο άνοιξε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος άσκησε κριτική εφ'όλης της ύλης στον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι δεν συντονίζει σωστά την τρικομματική κυβέρνηση ενώ άφησε αιχμές για προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ που ο Αντώνης Σαμαράς δεν τήρησε.

«Είναι δυνατόν να μην ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί για τις κινήσεις της κυβέρνησης;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Real fm. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στην κυβέρνηση, μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση να αποκτήσει ρυθμό» πρόσθεσε.

Εντονη ήταν η κριτική που άσκησε στον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τον κατηγόρησε ότι δεν συντονίζει σωστά την κυβέρνηση :

«Είναι δυνατόν να κάνουμε επαφές εγώ και ο κ. Κουβέλης και να μην έχουμε συνεννοηθεί με τον κ.Σαμαρά; Είναι δυνατόν να μένει ακέφαλο το ταμείο αποκρατικοποιήσεων επειδή η βουλή υπολειτουργεί;».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εστίασε την κριτική που άσκησε στη Ν.Δ. τονίζοντας ότι «έχουμε μία κυβέρνηση που δεν είναι μονοκομματική, είναι τρικομματική και ως τέτοια πρέπει να λειτουργεί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά του Πρωθυπουργού και για ανακολουθία μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών που είχε κάνει στο Ζάππειο και την πολιτικής που σήμερα ακολουθεί :

«Αν ίσχυαν τα ισοδύναμα μέτρα που ακούσαμε στο Ζάππειο θα είχαμε και περίσευμα 6,5 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά και παρουσίασε τις διαφωνίες του στις οριζόντιες περικοπές τις οποίες το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει.

«Επιμένουμε στην παράταση της λήψης μέτρων, θέλουμε μέτρα αναλογικού χαρακτήρα και όχι οριζόντια» είπε αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων.

Η αιφνίδια επίθεση του κ. Βενιζέλου στον Πρωθυπουργό εξηγείται από το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ενόχλησή του για την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν από την άφιξη της τρόικας την Κυριακή (δες σχετικό ρεπορτάζ στο iefimerida.gr). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε χθες την ενόχλησή του και για τον Γιάννη Στουρνάρα και χρειάστηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό πριν ο υπουργός Οικονομικών τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση εξεταστικής πολιτικής για το Μνημόνιο ο κ. Βενιζέλος έκανε επίθεση στον οικονομικό εισαγγελέα.

«Ο κ.Πεπόνης κάνει 100/% επικοινωνιακή πολιτική, δεν είχε κανέναν λόγο να επιληφθεί ο εισαγγελέας» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ