Γαλλία: Μακελειό στη Σαβοΐα με 5 νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια - iefimerida.gr

Γαλλία: Μακελειό στη Σαβοΐα με 5 νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μικρό κορίτσι τεσσάρων ετών βρέθηκε ζωντανό στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW με βρετανικές πινακίδες, όπου κρυβόταν κάτω από τα σώματα δύο νεκρών γυναικών.

Το κορίτσι βρέθηκε γύρω στα μεσάνυχτα από διερχόμενο μοτοσικλετιστή και οι αρχές θεωρούν ότι θα πρέπει να έμεινε ακίνητο για οκτώ ώρες προτού εντοπιστεί. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο σε δασικό χώρο πάρκινγκ της κοινότητας της Σεβαλίν.

Η σκηνή του εγκλήματος «σφραγίστηκε» άμεσα έως ότου κατέφτασε, γύρω στα μεσάνυχτα, ειδική μονάδα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με μαρτυρία αστυνομικού, το κορίτσι τελούσε υπό το καθεστώς ψυχολογικής σύγχυσης, καθώς αρχικά δεν μπορούσε να ξεχωρίσει του «καλούς» από τους «κακούς».

Σύμφωνα με αναφορές του γαλλικού τύπου, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θεωρείται κατά πάσα πιθανότητα ο νεκρός οδηγός του, ενώ η μία εκ των δύο νεκρών γυναικών στο πίσω κάθισμα εικάζεται πως είναι η σύζυγός του.

Το ζεύγος έκανε τις διακοπές του σε κάμπινγκ του Σεν-Ζοριόζ μαζί με τις δύο κόρες του.

Ο τέταρτος νεκρός, ένας άντρας μοτοσικλετιστής, αναγνωρίστηκε: πρόκειται για Γάλλο που διέμενε λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί. Η αστυνομία πιστεύει πως βρέθηκε πολύ απλά στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν άλλο μοτοσικλετιστή – μάλλον Βρετανό – ο οποίος βρήκε ένα κορίτσι να κείτεται τραυματισμένο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου στο χωρίο Σεβαλίν που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Ανεσί.

Στην αρχή ήταν σε κατάσταση σοκ, αργότερα όμως κατάφερε να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Περιμετρικά του χώρου όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες, ενώ λίγο μακρύτερα εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα του νεκρού Γάλλου.

Το τραυματισμένο κορίτσι, μεταξύ έξι και επτά ετών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί έδωσαν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες αναπαρήγαγαν Γάλλοι δημοσιογράφοι, το κορίτσι θα πρέπει να είχε δεχτεί τουλάχιστον τρεις σφαίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, όπως επίσης δεν έχει βρεθεί κανένα όπλο. Επιπλέον, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ηλικία και εθνικότητα των θυμάτων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε επίσημα έγγραφα που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση των δολοφονηθέντων.

Ωστόσο, εικάζεται πως πρόκειται για οικογένεια Βρετανών που βρισκόταν σε διακοπές, καθώς η περιοχή γύρω από τη λίμνη Ανεσί είναι προσφιλής προορισμός ταξιδιωτών ντόπιων όσο και ξένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ