Να προσφύγουν κατά του νόμου-πλαισίου στο ΣτΕ αποφάσισαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ - iefimerida.gr

Να προσφύγουν κατά του νόμου-πλαισίου στο ΣτΕ αποφάσισαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ

Να προσφύγουν κατά του νόμου-πλαισίου στο ΣτΕ αποφάσισαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να προσφύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εφαρμογής του νόμου πλαισίου αποφάσισε η Σύνοδος πρυτάνεων των ΑΕΙ.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασής της η σύνοδος πρυτάνεων, αποφάσισε ότι οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στο Νόμο Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια δεν διορθώνουν τα προβλήματα αντισυνταγματικότητας του και προσφεύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εφαρμογής του.

Ο προεδρεύων της Συνόδου, Κωνσταντίνος Φεγγερός, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των ΑΕΙ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «τις δυσκολότερες συνθήκες που έχουν υπάρξει ποτέ», ενώ επισήμανε ότι πλήττεται η φοιτητική μέριμνα, η στέγαση και τα συγγράμματα.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα Ιδρύματα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ