Κατεπείγουσα εγκύκλιος για τον σχηματισμό των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Κατεπείγουσα εγκύκλιος για τον σχηματισμό των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο

Επείγουσα εγκύκλιος για τον σχηματισμό των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατεπείγουσα εγκύκλιο έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνο προκειμένου οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα να προβούν σε ενημέρωση εντός πενθημέρου για το εάν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 15 Ιουνίου του 2012 σύμφωνα με τον νόμο 4057/2012, του Δημήτρη Ρέππα και μέσα στα πειθαρχικά συμβούλια πλέον δεν πρέπει να συμμετέχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «αν δεν έχει ήδη γίνει η σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε αυτή».

Μάλιστα τονίζεται πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλούνται όπως άμεσα ανταποκριθούν στα αιτήματα της παρούσας εγκυκλίου, καθότι τα ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Πειθαρχικού Δικαίου είναι από τα σημαντικότερα τμήματα του Υπαλληλικού Κώδικα, διότι συνδέονται άμεσα με την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και γενικότερα με την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι «μέχρι τη συγκρότηση, δηλαδή την έκδοση απόφασης ορισμού των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων κατά τα οριζόμενα στον ν. 4057/2012, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες του ως άνω νόμου, τα υπηρεσιακά συμβούλια του ν. 3528/2007. Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά- πειθαρχικά συμβούλια, διαβιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια του νέου νόμου, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από τη συγκρότησή τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ