Μπαρόζο: Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν απειλείται από την κρίση και θα υλοποιηθεί - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν απειλείται από την κρίση και θα υλοποιηθεί

Μπαρόζο: Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν απειλείται από την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως στην Ευρώπη υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση για την διάσωση του ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ συμπλήρωσε πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση επαρκής πολιτική βούληση να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατευθεί το ευρώ επειδή το μέλλον της ένωσής μας βρίσκεται επίσης στο μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», υποστηρίζει ο κ. Μπαρόζο σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Στην συνέχεια υποστηρίζει πως «όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα θα οδηγήσουν όχι σε λιγότερη, αλλά σε περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», ενώ τόνισε πως η ολοκλήρωση θα έρθει ακόμη και εάν οι δημοκρατικές διαδικασίες απαιτούν χρόνο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε κάλεσμα στις χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου της τραπεζικής ένωσης. Ένα εγχείρημα το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα παρουσιάσει και λεπτομέρειες επ' αυτού στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ