Έλληνες ερευνητές δημιούργησαν κάμερα που αναγνωρίζει τους μεθυσμένους - iefimerida.gr

Έλληνες ερευνητές δημιούργησαν κάμερα που αναγνωρίζει τους μεθυσμένους

Έλληνες ερευνητές δημιούργησαν κάμερα που αναγνωρίζει τους μεθυσμένους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

΄Έλληνες ερευνητές δημιούργησαν μία πρωτοποριακή θερμική κάμερα, η οποία είναι ικανή να εντοπίσει πότε κάποιος είναι μεθυσμένος και να τον προλάβει πριν δημιουργήσει προβλήματα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο.

Η εφεύρεση αυτή αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας. Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα λογισμικό, το οποίο μέσω θερμικής κάμερας ανιχνεύει την θερμότητα στο πρόσωπο του ατόμου και μπορεί να αναγνωρίσει αν αυτό έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, θα βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές και άλλες υπηρεσίες, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (π.χ. ιδιοκτήτη μπαρ) να γνωρίζει πότε κάποιος έχει πράγματι μεθύσει για να μπορεί να πράξει αναλόγως.

Η λειτουργία της κάμερας αυτής, βασίζεται σε δύο αλγόριθμους, οι οποίοι συγκρίνουν τη θερμότητα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου ενός ατόμου, με μία βάση δεδομένων που περιέχει τις θερμότητες των ίδιων σημείων σε νηφάλιους ανθρώπους και ταξινομούν κάποιον ως μεθυσμένο ή όχι και μπορούν να προσδιορίσουν σχεδόν με ακρίβεια πόσο μεθυσμένος είναι κάποιος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ