Συγκινητική επιχείρηση διασωσης φαλαινών που ξεβράστηκαν σε ακτή της Σκωτίας - iefimerida.gr

Συγκινητική επιχείρηση διασωσης φαλαινών που ξεβράστηκαν σε ακτή της Σκωτίας

Συγκινητική επιχείρηση διασωσης φαλαινών που ξεβράστηκαν σε ακτή της Σκωτίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 26 φάλαινες πιλότοι ξεβράστηκαν στις ακτές τις ανατολικής Σκωτίας στην παραλία του χωριού Πίτενγουιμ, το πρωί της Κυριακής. Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τις κρατήσουν ζωντανές χρησιμοποιώντας βρεγμένες κουβέρτες και να τις σπρώξουν πάλι πίσω στο νερό.

Δυστυχώς πέθαναν περισσότερες από 12 φάλαινες, ενώ άλλες 10 παρασύρθηκαν πίσω στο νερό χάρη στη παλίρροια και είναι πιθανό να επιβιώσουν

Οι διασώστες πιστεύουν ότι οι τεράστιες φάλαινες, μήκους έξι μέτρων, έχασαν τον προσανατολισμό τους και ξεβράστηκαν στην ακτή ακολουθώντας μια άρρωστη φάλαινα. Παρόλο που κατάφεραν να σώσουν 10 απο αυτές, φοβούνται ότι ίσως ξεβραστούν ξανά στη στεριά ή πεθάνουν από στρες μετά την τραυματική τους εμπειρία.

«Ελπίζουμε να επιβιώσουν και οι δέκα φάλαινες- όμως θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50 – 50. Τώρα όλα εναπόκεινται στα ζώα. Οι διασώστες δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι παραπάνω», τόνισε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, Άλι Τζακ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ