Kερδίζει μετάλλια επειδή φαντάζεται ότι τον κυνηγά ο καρχαρίας που του έφαγε το πόδι - iefimerida.gr

Kερδίζει μετάλλια επειδή φαντάζεται ότι τον κυνηγά ο καρχαρίας που του έφαγε το πόδι

Ο αθλητής που κερδίζει μετάλλια επειδή φαντάζεται ότι τον κυνηγά καρχαρίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κίνητρο για να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του, έχει καταφέρει να μετατρέψει την τραυματική εμπειρία που έζησε όταν ένας λευκός καρχαρίας του έφαγε το πόδι, ο αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων, Αχμάτ Χασιέμ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πριν από έξι χρόνια κι ενώ κολυμπούσαν στις ακτές του Κέιπ Τάουν, ο αδερφός του Χασιέμ δέχτηκε επίθεση από λευκό καρχαρία. Εκείνος προσπάθησε να τον σώσει, και τελικά τα κατάφερε, πληρώνοντας όμως το τίμημα, καθώς το σαρκοβόρο κήτος του κατασπάραξε το δεξί πόδι.

Ο 30χρονος σήμερα Νοτιοαφρικανός αθλητής, ασχολείτο ήδη με την κολύμβηση εκείνη την περίοδο, αλλά μετά από αυτό που του συνέβη ήταν έτοιμος να τα παρατήσει. Τελικά, όμως η συναθλήτριά του και πρωταθλήτρια της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς, Ναταλί ντου Τουά, τον έπεισε να μην εγκαταλείψει.

Λίγο καιρό μετά άρχισε να σπάει τα ρεκόρ στη χώρα του το ένα μετά το άλλο, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου αγωνίστηκε στα 100 μ. πεταλούδα, κατάφερε την περασμένη Κυριακή να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Kερδίζει μετάλλια επειδή φαντάζεται ότι τον κυνηγά ο καρχαρίας που του έφαγε το πόδι | iefimerida.gr 0

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Χασιέμ αποκάλυψε τί είναι αυτό που του δίνει ώθηση για να σπάει τα ρεκόρ: «Το μικρό μου μυστικό είναι ότι απλώς φαντάζομαι ότι είμαι στον ωκεανό και έχω ένα λευκό καρχαρία 4,5 μέτρων στα πόδια μου. Σίγουρα είναι ένα πού καλό κίνητρο για να κολυμπήσεις γρήγορα. Θεωρώ ότι έχασα το πόδι μου για καλό σκοπό. Το να χάσω το πόδι μου δεν συγκρίνεται με το να έχανα τον αδελφό μου. Οπότε προσπαθώ να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορώ από αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ