H Σεγκολέν Ρουαγιάλ, «πληγωμένη γαζέλα», ζητάει αξίωμα για να αποκατασταθεί - iefimerida.gr

H Σεγκολέν Ρουαγιάλ, «πληγωμένη γαζέλα», ζητάει αξίωμα για να αποκατασταθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει τις δραματικές δηλώσεις και το ψυχόδραμα η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, «η πληγωμένη γαζέλα» όπως αποκαλεί τον εαυτό της, μετά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής με ένα στόχο: να πάρει μια «θέση ευθύνης» στη γαλλική κυβέρνηση ή στο σοσιαλιστικό κόμμα και να αποκατασταθεί.

«Δεν έχω ανάγκη από καμιά θέση παρηγοριάς. Μιλήσαμε για όλα με τον Φρανσουά, θέλει να αξιοποιήσει πραγματικά τις ικανότητές μου» δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πάλαι ποτέ υποψήφια των Γάλλων σοσιαλιστών για την Προεδρία, πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του.

Το ψυχόδραμα που παρακολουθούν τρεις μήνες τώρα οι Γάλλοι μεταξύ του προέδρου τους και της πρώην συντρόφου του αλλά και της νυν, της Βαλερί Τριερβελέρ, συνεχίστηκε από τη Νότια Αφρική όπου βρέθηκε η κυρία Ρουαγιάλ στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αφού εξελέγη αντιπρόεδρος του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή άρχισε τις δηλώσεις λέγοντας ότι μετά από την «άδικη ταπείνωση», τη «βίαιη συντριβή», το «δυστύχημα», το «διπλό σοκ» της μη εκλογής της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές σκέφτηκε να αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι αλλά δεν το έκανε γιατί φοβόταν τον σαρκασμό του κόσμου. «Θα έλεγαν πάλι ότι είναι πρωτότυπη» δήλωσε.

Η «πληγωμένη γαζέλα» όπως αυτοαποκαλείται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δεν σταμάτησε εκεί. Συνέκρινε τον Φρανσουά Ολάντ με τον «γυναικά» πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και άφησε αιχμές για την Βαλερί Τριερβελέρ ότι είναι αντροχωρίστρα:

«Η Μπερναντέτ Σιράκ το είχε πει: Γύρω από τον σύζυγό μου τα κορίτσια κάλπαζαν... Καμιά φορά το τέλος είναι κακό για τις οικογένειες».

Στην ίδια συνέντευξη η Ρουαγιάλ αρνήθηκε ότι δίνει τροφή σε σενάρια για το τρίγωνο που υπάρχει με τον Ολάντ και τη νέα σύντροφό του και χαρακτήρισε παράλογα όσα γράφονται.

«Ολα αυτά δεν είναι καλά για τον Φρανσουά. Προσπαθεί να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Πλήττεται η πολιτική αξιοπρέπεια. Οχι ο βαθύς σεβασμός και η φιλία που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Ολάντ της πρότεινε το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά εκείνη αρνήθηκε (ήθελε να εκλεγεί βουλευτής και να γίνει πρόεδρος της Βουλής).

«Για χάρη των παιδιών μου πρέπει να συνεχίσω να είμαι δυνατή, να συνεχίσω να είμαι χαρούμενη. Να σταματήσω ; Είναι αδιανόητο. Εχω τριάντα χρόνια πολιτικής καριέρας, είναι το πάθος μου» ανέφερε στο ίδιο μελοδραματικό ύφος.

Ερχεται η αποκατάσταση

Μετά από αυτό τον καταιγισμό δράματος η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε χθες ότι αναζητείται «θέση ευθύνης» για την πρώην σύντροφο του Προέδρου. «Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε μια δύσκολη χρονιά. Η χρησιμότητά της είναι πιστοποιημένη και ασφαλώς θα καταφέρουμε να της βρούμε ένα αξίωμα, μια θέση ευθύνης που θα επιτρέψει στους Γάλλους να συνεχίσουν να επωφελούνται από την εμπειρία και τον βολονταρισμό της» δήλωσε χθες η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ