Τα Mc Donald's ετοιμάζουν στην Ινδία το πρώτο εστιατόριο για χορτοφάγους - iefimerida.gr

Τα Mc Donald's ετοιμάζουν στην Ινδία το πρώτο εστιατόριο για χορτοφάγους

Τα Mc Donald's ετοιμάζουν στην Ινδία το πρώτο εστιατόριο για χορτοφάγους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Αμριτσάρ, την ιερή πόλη των Σιχ ετοιμάζονται να ανοίξουν εστιατόριο τα Mc Donald's αλλά θα έχει μια ιδιαιτερότητα: θα είναι το πρώτο που απευθύνεται αποκλειστικά στους χορτοφάγους!

Το εστιατόριο θα ανοίξει πολύ κοντά στον Χρυσό Ναό των Σιχ, που αποτελεί και το μνημείο της πόλης. Αυτό βέβαια ενέχει και κάποιους περιορισμούς αφού απαγορεύεται η βρώση κρέατος κοντά στο ναό. Πέρα όμως από τους συγκεκριμένους περιορισμούς, η μεγάλη πολυεθνική θέλει να κερδίσει το κοινό της Ινδίας για αυτό και πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταβάλλει το μενού της ώστε να προσαρμοστεί στις τοπικές διατροφικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σιχ, που αποτελούν το 80% του πληθυσμού της Ινδίας - που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο - θεωρούν τις αγελάδες ιερά ζώα και η θανάτωσή τους απαγορεύεται αυστηρά. Επιπλέον, στην επαρχία του Κασμίρ όπου βρίσκεται το Αμριτσάρ κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι οι οποίοι ως γνωστόν δεν τρώνε χοιρινό. Έτσι η Mc Donald's αποφάσισε να «παραδόσει» τα όπλα και να εγκαταλείψει το κλασσικό μενού της...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ