Pussy Riot: Ο Πούτιν είναι μικρός και αξιοθρήνητος - Αυτός πρέπει να μας φοβάται - iefimerida.gr

Pussy Riot: Ο Πούτιν είναι μικρός και αξιοθρήνητος - Αυτός πρέπει να μας φοβάται

Pussy Riot: Ο Πούτιν είναι μικρός και αξιοθρήνητος - Αυτός πρέπει να μας φοβάται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι ρωσικές αρχές πρέπει να με φοβούνται και όχι εγώ αυτές» δηλώνει μέσα από τη φυλακή η αρχηγός του πανκ συγκροτήματος, Pussy Riot, Nαντέζντα Τολοκονίκοβα.

Μιλώντας διά μέσου του δικηγόρου της στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, σύμφωνα με το tovima.gr, η Τολοκονίκοβα, τόνισε πως αγαπά τη Ρωσία αλλά μισεί τον Πούτιν, προειδοποιώντας τις ρωσικές Αρχές ότι «είναι εκείνες, και όχι εγώ, που πρέπει να φοβούνται».

Οσο για την εισβολή των Pussy Riot στον καθεδρικό ναό του Χριστού του Σωτήρα στη Μόσχα, δηλώνει αμετανόητη, ενώ πιστεύει ότι η δίκη και η καταδίκη τους «έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος Πούτιν».

Μάλιστα, η Τολοκονίκοβα δηλώνει μέσα από τη φυλακή ότι οι Pussy Riot έχουν σαν στόχο να γίνει στη Ρωσία μια επανάσταση, για την οποία, όπως λέει «θα πρέπει να περιμένω ακόμη πολύ».

«Αλλά ένα είναι βέβαιο: θέλω να καταστρέψω όλα εκείνα που θεωρώ τα μεγαλύτερα κακά. Και θα το κάνω αυτό θέτοντας σε εφαρμογή τις ιδέες μου περί ελευθερίας και φεμινισμού», συνεχίζει.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν πιθανότητες οι Pussy Riot «να νικήσουν» τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η επικεφαλής του συγκροτήματος τόνισε πως «Η παντοδυναμία του Πούτιν είναι μία αυταπάτη. Το ότι δεν πρόκειται για κάτι χωρίς όρια είναι τόσο εμφανές όσο και το ότι ο μηχανισμός προπαγάνδας υπερβάλει ως προς τη δύναμη του προέδρου. Ο Πούτιν εξαρτάται από τη Δύση σχεδόν στον ίδιο βαθμό που η Δύση έχει συμφέρον να υπερβάλει ως προς τη δύναμή του. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος είναι μικρός και αξιοθρήνητος. Μπορείς να το δεις αυτό από τις πράξεις του τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Αν ένας ηγέτης αισθάνεται σίγουρος, τότε γιατί να του περάσει από το μυαλό να τα βάλει με τρεις νέες αντικυβερνητικές ακτιβίστριες με τέτοιο τρόπο;».

Η Τολοκονίκοβα, έχει ήδη ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στην ίδια και τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος και προς το παρόν βρίσκεται έγκλειστη στο μοναδική γυναικεία φυλακή της Μόσχας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ