Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο διορισμός προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο διορισμός προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο διορισμός προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ανακοίνωση τριών σειρών που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στο διορισμό της νέας διοίκησης του ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου ήταν όπως φαίνεται αρκετή για να κινηθούν οι διαδικασίες.

Μια ώρα αργότερα στο site της βουλής ανέβηκε η ανακοίνωση ότι την πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή ΔΕΚΟ προκειμένου να εγκρίνει το διορισμό του Τάκη Αθανασόπουλου ως προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το θέμα είναι βέβαια πως θα περάσει ο κ.Αθανασόπουλος από την συγκεκριμένη επιτροπή καθώς ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώνουν τα 2/3 των μελών της επιτροπής που απαιτούνται για την έγκριση του διορισμού.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ξεφύγει το σκόπελο επικαλούμενη το γεγονός οτι έχει την απόλυτη πλεοψηφια των μελών στην επιτροπή και δεν χρειάζεται τα 2/3 κατι που όπως λένε και κοινοβουλευτικά στελέχη δεν υπάρχει ως προϋπόθεση και στον κανονισμό της βουλής.

Το θέμα όμως είναι ότι την πλειοψηφία των 2/3 προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ και αυτόν θα επικαλεστεί η αντιπολίτευση για να σηκώσει το θέμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ