Μάρτιν Σουλτς: Η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο για να μπει στην ΕΕ - iefimerida.gr

Μάρτιν Σουλτς: Η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο για να μπει στην ΕΕ

Μάρτιν Σουλτς: Η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο για να μπει στην ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την «συμφιλίωση» Σερβίας και Κοσόβου βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως όρο για την ένταξη της πρώτης στην Κοινότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά την συνάντηση που είχε με τον Σέρβο πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς, το Βελιγράδι θα πρέπει να αναγνωρίσει σύντομα το Κόσοβο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισήμανε ότι «η Σερβία μπορεί να καταστεί μέλος της ΕΕ εκπληρώνοντας τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κι αφού μεταξύ των δύο χωρών (σ.σ. Σερβίας - Κοσόβου) δημιουργηθούν ειρηνικές, σταθερές σχέσεις».

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως το ζήτημα του Κοσόβου, είναι ένα από τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι και άλλες χώρες της ΕΕ, αρνούνται να προχωρήσουν σε αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενιαίος θεσμός ζητά από τη Σερβία να προχωρήσει στην αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους», συμπλήρωσε.

Πάντως ο Μάρτιν Σούλτς τόνισε πως υπάρχουν και θα υπάρχουν δυσκολίες στην προσπάθεια προσέγγισης Πρίστινας-Βελιγραδίου, ωστόσο επεσήμανε πως προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της ειρήνης και «με καλή θέληση και πολύ δουλειά όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ