ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι «πολιτικά γυμνή» απέναντι στους Ευρωπαίους - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι «πολιτικά γυμνή» απέναντι στους Ευρωπαίους

ΣΤΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι «πολιτικά γυμνή» απέναντι στους Ευρωπαίους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της λέει χαρακτηριστικά πως κάθε συνάντηση εκπροσώπου της κυβέρνησης με αξιωματούχο από την Ευρώπη, «αποκαλύπτει την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη οποιασδήποτε θετικής πρότασης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και συνολικά για την Ευρωζώνη».

Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εμμονή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη, με την λιτότητα και τα μνημόνια, τα οποία, όπως αναφέρεται στο κείμενο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνουν καμμία λύση στην βιωσιμότητα του χρέους, αποδομούν την Ευρώπη και εξαθλιώνουν τους εργαζομένους της.

Παράλληλα σημειώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το νέο πακέτο δεκάδων δισ. που θα φέρει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο πακέτο θα αυξήσει την ύφεση και την ανεργία, ενώ θα καταστρέψει και κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τέλος πως ο ίδιος και η ευρωπαϊκή αριστερά έχουν μια συνολική πρόταση εξόδου από την κρίση. Μία πρόταση, στον αντίποδα του καταστροφικού δρόμου του νεοφιλελευθερισμού, με ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και προστασία της εργασίας, φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ