Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση Σαμαρά κάνει επέλαση στη δημόσια τηλεόραση

Για «επέλαση στη δημόσια τηλεόραση» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ΠΟΣΠΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά, με την πλήρη ανοχή και άρα συνενοχή του Φώτη Κουβέλη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχωρά στη λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, στην κομματικοποίηση του δημοσίου και ιδιαίτερα σε μια επέλαση στη δημόσια τηλεόραση που στόχο έχει την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες».

Οπως εξήγησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ ήταν και είναι ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης ακριβώς γιατί είχε αυτό τον χαρακτήρα του πλουραλισμού, της έγκυρης ενημέρωσης και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.

«Χάνοντας αυτόν τον χαρακτήρα και ταυτόχρονα με αυτή την επέλαση στο αποθεματικό της, με το 25% που πηγαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άρα η ΕΡΤ από πλεονασματική θα γίνει ξανά ελλειμματική, θα έχουμε μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών και ταυτόχρονα μια δημόσια τηλεόραση προβληματική που θα αναγκαστεί εκ νέου σε περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στην ΕΡΤ», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. .

«Καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσους έχουν την εντύπωση ότι μετατρέποντας την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ χαμηλής ποιότητας θα μπορέσουν να ελέγξουν την ενημέρωση, θα μπορέσουν να ελέγξουν την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η κοινή γνώμη για τις πολιτικές τους επιλογές, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει μια πηγή πλουραλιστικής ενημέρωσης, μια όαση στην έρημο της ενημέρωσης στη χώρα μας», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ