Αρσένης: Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση γνώριζε για το αποτυχημένο πρόγραμμα του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Αρσένης: Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση γνώριζε για το αποτυχημένο πρόγραμμα του ΔΝΤ

Αρσένης: Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση γνώριζε για το αποτυχημένο πρόγραμμα του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περίπου μία ώρα κατέθετε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι ήταν γνωστό πως οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα θα αποτύγχανε.

Ο κ.Αρσένης μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα της ενημέρωσης ή όχι της κυβέρνησης εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη για το εφαρμοζόμενου πρόγραμμα, απάντησε ότι το θέμα είναι θεσμικό και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να παρέμβει. Χαρακτηριστικά είπε πως έλεγε την άποψη του μόνο όταν του το ζητούσαν «όταν με ρωτούσαν τις απόψεις μου, τις μετέφερα».

Μετά την πρώην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη που κατέθεσε στους οικονομικού εισαγγελείς τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε ο Γεράσιμος Αρσένης. Αμέσως μετά ο πρώην υπουργός δήλωσε πως στην κατάθεση του υποστήριξε ότι ερωτώμενος από τους εισαγγελείς επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, όλα αυτά τα χρόνια «επειδή έχω ασχοληθεί ιδιωτικά με το θέμα του χρέους, ανταλλάσσαμε απόψεις με τον κ. Ρουμελιώτη».

Ο κ. Αρσένης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες, τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

Κατά την άποψη του πρώην υπουργού, το κλίμα για μια τέτοια προσπάθεια είναι πρόσφορο, τόσο λόγω του ευρώ που κλυδωνίζεται αλλά και λόγω της συγκυβέρνησης, καθώς αυτό ήταν και το νόημα των πρόσφατων εκλογών. «Η Ευρώπη λειτουργεί στη βάση των διαπραγματεύσεων. Έχουμε νομίζω πειστικά επιχειρήματα να προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα που θα είναι καλό και για την Ελλάδα και για το ευρώ. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε και είναι πρόσφορο το κλίμα λόγω της συγκυβέρνησης, δεδομένου ότι αυτό ήταν το νόημα των εκλογών: αλλαγή, απαγκίστρωση, επαναδιαπραγμάτευση, ένα άλλο πρόγραμμα. Αυτή ήταν η λαϊκή εντολή και τώρα που κλυδωνίζεται το ευρώ, μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγής μας, με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Επιμένω σε αυτό, με απογοήτευση και οργή δεν μπορούμε να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Αρσένης.

Επόμενη μάρτυρας που έχει κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς είναι η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ