Το ναυάγιο των Αντικυθήρων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - iefimerida.gr

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απο την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου του 2013, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μας «ταξιδεύει» στα μυστικά του ναυαγίου των Αντικυθήρων, χάρη στην περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που φιλοξενείται εκεί και είναι ανοικτή στους επισκέπτες κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο.

Στο χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» (επίπεδο αφίξεων/ είσοδος 1), θα εκτίθεται το σύνολο των αρχαιοτήτων που ανασύρθηκαν απο τον χώρο του περίφημου ναυαγίου, σε μία έκθεση με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Το Πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Το εν λόγω ναυάγιο είχε εντοπιστεί στην Σύμη απο επαγγελματίες σφουγγαράδες και η ανέλκυσή του αποτέλεσε την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Στην πρώτη φάση που έγινε το 1900-1901, Σύμιοι σφουγγαράδες, υπό την καθοδήγηση του καπετάνιου Δημήτρη Κοντού και με τη συνδρομή πλοίων του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού, ανέλαβαν την εξερεύνηση του ναυαγίου και ανέβασαν στην επιφάνεια τα ευρήματα.

Η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του διάσημου ωκεανογραφικού πλοίου «Καλυψώ» του Ζακ Υβ Κουστώ.

Τα ευρήματα που θα εκτίθενται στο αεροδρόμιο, θα είναι γυάλινα σκέυη, κοσμήματα, αγαλματίδια και κεραμικά αγγεία, τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο εώς και τον 1ο αι. πΧ. Μαζί με αυτά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον περίφημο «Μηχανισμό» ον πρώτο ημερολογιακό και αναλογικό φορητό «υπολογιστή» της αρχαιότητας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ