Μανιφέστο με λιγότερο ήλιο από τον Βενιζέλο για το νέο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Μανιφέστο με λιγότερο ήλιο από τον Βενιζέλο για το νέο ΠΑΣΟΚ

Μανιφέστο με λιγότερο ήλιο από τον Βενιζέλο  για το νέο ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάλλον απογοητευμένα έφυγαν από το μουσείο Μπενάκη και την γιορτή του ΠΑΣΟΚ εκατοντάδες στελέχη που συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκιαγραφεί το νέο κόμμα.

Πέραν του καινούργιου λογότυπου -που συγκέντρωσε επίσης επικριτικά σχόλια -ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε ένα περίγραμμα του κόμματος που οραματίζεται. Ασφαλώς η φράση «δεν είμαστε τα απομεινάρια και η οπισθοφυλακή του παλιού, αλλά η εμπροσθοφυλακή του νέου ΠΑΣΟΚ» που είπε εκτός κειμένου ο κ. Βενιζέλος δεν συνιστά περιγραφή του «καινούργιου» που ήθελε να σηματοδοτήσει με την εκδήλωση αυτή. Όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια του θα τα ξεδιπλώσει στο συντακτικό συνέδριο το οποίο προσδιόρισε για το Νοέμβριο.

Τη χθεσινή εκδήλωση «έσωσαν» πάντως από πλευράς εντυπώσεων, η συμμετοχή των στελεχών και ιδίως των δύο πρώην προέδρων και Πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι μάλιστα έγιναν δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα. Το παρών έδωσαν και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης. Στον αντίποδα, απουσίασαν με νόημα οι Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ηλίας Μόσιαλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης κ.α.

Το «μπλοκ» των μεταρρυθμιστών, με την στάση του κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Σοφίας Γιαννακά- πρώην βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας και εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών Βενιζέλου- η οποία επέλεξε να παραβρεθεί στην εκδήλωση των «Νέων Αγωνιστών» στη Νίκαια με ομιλητή των Αλέξη Τσίπρα!
Απόντες ήταν ακόμη και οι Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφανος Τζουμάκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ