Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν συνιστά πάραδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν συνιστά πάραδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν συνιστά πάραδειγμα προς αποφυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση», υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Στρασβούργο.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Στρασβούργο με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη και την έξοδο απ' αυτήν τόνισε χαρακτηριστικά πως «ηΕλλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα σπουδαστών που αφορούσαν την κριτική η οποία ασκείται στην ΕΕ από ορισμένους ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, αποσαφήνισε ότι «επαφίεται στους πολιτικούς να καταστήσουν κατανοητό στους ευρωπαίους πολίτες ότι η ευθύνη για την Ευρώπη είναι κοινή και πως πρέπει να επιδειχθεί αλληλεγγύη για την υπέρβαση των προβλημάτων, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς μίας κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα η Ευρώπη».

«Είναι ζωτικής σημασίας να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση μέσω της πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας στη συνέχεια τη σημασία υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της Ευρώπης με υψηλά χρέη με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

«Η αμοιβαιοποίηση του χρέους χωρίς εγγυήσεις», είπε επαναλαμβάνοντας μια πάγια τοποθέτησή του, «θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη των κινήτρων για μείωση των χρεών στις υπερχρεωμένες χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ