Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπάρχει η «τουρκική μειονότητα» που λέει ο Ερντογάν - iefimerida.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπάρχει η «τουρκική μειονότητα» που λέει ο Ερντογάν

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπάρχει η «τουρκική μειονότητα» που λέει ο Ερντογάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, έστειλε η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο τονίζει πως η «τουρκική μειονότητα» στην οποία αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, δεν υπάρχει.

«Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Δελαβέκουρας «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες. Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους» ωστόσο, τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ