Αδειάζει την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη ο Σίμος Κεδίκογλου

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας μετά τις αποδοκιμασίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στην υφυπουργό υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη για την απευθείας ανάθεση έργου 300.000 ευρώ στην φαρμακευτική εταιρεία Roche.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μιλώντας στο protothema.gr πως: «Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που βρίσκεται η χώρα, θα πρέπει να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με έμφαση στο σεβασμό του δημοσίου χρήματος και στην τήρηση των κανόνων διαφάνειας, χωρίς να μένουν σκιές».

Με την δήλωσή του αυτή, ο Σίμος Κεδίκογλου αφήνει πολιτικά εκτεθειμένη την Φωτεινή Σκοπούλη. Η «κρίση» αυτή στο υπουργείο Υγείας, έρχεται μάλιστα λίγο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο οποίο διαφαινόταν ότι ο σύζυγος της υφυπουργού, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, είχε χρηματοδοτηθεί με 360.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο στο πανεπιστήμιο της Αθήνας από την φαρμακευτική Roche. Είναι η ίδια εταιρεία στην οποία η Φωτεινή Σκοπούλη ανέθεσε απευθείας και χωρίς διαγωνισμό, τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ύψους 300.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, προσπαθώντας να απαντήσει στα δημοσιεύματα επιβεβαιώνει πως η Roche χρηματοδοτεί τον σύζυγό της, αλλά τονίζει πως αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την ίδια και τις ενέργειές της.

«Ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στην επιστημονική έρευνα του συζύγου μου Καθηγητή Χ. Μουτσόπουλου και της λήψης μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου. Όποιος προσπαθεί να συσχετίσει τα άσχετα. είναι τουλάχιστον κακόπιστος και δόλιος.

Η συγκεκριμένη ανάθεση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εντός του απαιτούμενου για την αποτελεσματικότητά της χρόνου και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Καταγγέλλω κάθε προσπάθεια σπίλωσης του έργου μου που αποσπά την προσοχή μας από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας» τονίζει η κυρία Σκοπούλη στην απάντησή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ