Με κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική απειλούν οι πανεπιστημιακοί - iefimerida.gr

Με κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική απειλούν οι πανεπιστημιακοί

Με κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική απειλούν οι πανεπιστημιακοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό αφήνουν οι πανεπιστημιακοί το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην εξεταστική, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπου τους ανακοινώθηκαν μεσοσταθμικές περικοπές της τάξεως του 17,5%.

Ανάλογη εισήγηση προτίθενται να κάνουν οι καθηγητές στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν και οι συνάδελφοί τους στα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα, στα 0- 1.000 ευρώ θα είναι 5%, στα 1.001- 1.500 ευρώ θα είναι 15%, στα 1.501- 2.500 ευρώ θα είναι 25% και στις αποδοχές των 2.501 ευρώ και άνω θα γίνουν περικοπές 30%.

Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι, με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπροτείνουν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πολιτική της κυβέρνησης ισοπεδώνει τον κλάδο των πανεπιστημιακών, ακυρώνει το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ