Άνοιγμα του Γ.Παπανδρέου στο Α.Σαμαρά απόψε στο συνέδριο του Economist - iefimerida.gr

Άνοιγμα του Γ.Παπανδρέου στο Α.Σαμαρά απόψε στο συνέδριο του Economist

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περί απαίτησης της τρόικας για έγγραφη συναίνεση των κομμάτων στα κυβερνητικά μέτρα, διαψεύδει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για 'απαραίτητη εσωτερική διαδικασία' και παρατηρώντας πως υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για συζήτηση και τόπος συμβολής της ΝΔ στην προσπάθεια της χώρας... Σύμφωνα με πληροφορίες της "iefimerida" άλλωστε, στην ομιλία του απόψε στο συνέδριο του Economist στο Grande Resort Lagonissi, ο πρωθυπουργός θα 'ρίξει τις πρώτες γέφυρες' επιλέγοντας κομμάτια του 'Ζαππείου ΙΙ' που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ειδικά για το τελευταίο δε, η κυβέρνηση παραδέχεται στον απόηχο της συμμετοχής Παπακωνσταντίνου στο Eurogroup, μικρή αναβολή κάποιων ημερών...

«Κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους. Είναι θέμα ευθύνης, εμείς, οι κύριες πολιτικές δυνάμεις, να αντιληφθούμε την εικόνα της χώρας και να προωθήσουμε τις λύσεις που χρειάζονται» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων, και δη των δύο μεγάλων, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία στη Βουλή, όταν θα συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στις Επιτροπές, το οποίο -όπως είπε- θα περιλαμβάνει πλήρες σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, και να δείξει εμπράκτως την συναίνεσή της, καταθέτοντας προτάσεις για την επίτευξη των στόχων της χώρας.
«Αλοίμονο αν η ΝΔ κινείται με τη λογική ότι αν δεν είναι το σχεδιο για τη χώρα στη λογική του δικού μου σχεδίου, δεν συμφωνώ» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο που επρόκειτο να συζητηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη και να κατατεθεί αμέσως μετά στη Βουλή, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται να αναβληθεί για λίγες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις. Ερωτηθείς δε για την καταβολή της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου, ο κ.Πεταλωτής τόνισε ότι η αξιολόγηση από την τρόικα συνεχίζεται, δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος για την καταβολή της...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ