Διάσημος Γερμανός συγγραφέας: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική - iefimerida.gr

Διάσημος Γερμανός συγγραφέας: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική

Διάσημος Γερμανός συγγραφέας: Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως δεν θα έπρεπε να συνδέεται η ανέχεια και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, εξέφερασε ο διάσημος Γερμανός συγγραφέας Μάρτιν Βάλζερ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», ο συγγραφέας τόνισε πως το ότι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να συγχωρούνται όλα στην χώρα μας. Ωστόσο συνεχίζει δεν μπορεί να μην επιτρέπεται και τίποτα στην Ελλάδα επειδή δεν έχει πληρώσει το επιτόκιο.

Ο Μάρτιν Βάλζερ συνεχίζει λέγοντας επίσης ότι το καθαρά οικονομικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι ειδικοί, απεδείχθη ανεπαρκές για την κρίση και την διαχείρισή της.

Απαντώντας στην ερώτηση, εάν θα έπρεπε η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη, τονίζει πως κάτι τέτοιο θα αποδεικνυόταν καταστροφικό. «Εάν η Ευρώπη είναι πραγματικότητα, πρέπει να τα καταφέρουμε. Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι η σταδιακή προσέγγιση της παραίτησης από εκείνη ή την άλλη δημοσιονομική κυριαρχία», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ