Επέστρεψε βιβλίο στην δημοτική βιβλιοθήκη μετά από... 78 χρόνια - iefimerida.gr

Επέστρεψε βιβλίο στην δημοτική βιβλιοθήκη μετά από... 78 χρόνια

Επέστρεψε βιβλίο στην δημοτική βιβλιοθήκη μετά από... 78 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... 78 oλόκληρα χρόνια άργησε να επιστρεφεί μία σπάνια έκδοση του βιβλίου «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», του Όσκαρ Ουάιλντ, στη δημοτική βιβλιοθήκη του Σικάγο.

Το βιβλίο τελικά δεν επεστράφη από τη γυναίκα που το δανείστηκε αρχικά, καθώς έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, αλλά από την κόρη της, Χάρλεν Χόφμαν Βίζιον που το βρήκε στη βιβλιοθήκη της μητέρας της.

Η Χάρλεν βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει το βιβλίο, που έφερε σφραγίδα του έτους 1934 (!) καθώς η βιβλιοθήκη προσέφερε αμνηστία τριών εβδομάδων για τους ασυνεπείς. Η ίδια φοβόταν ότι θα τη συλλάβουν και ρωτούσε διαρκώς αν οι αρχές της βιβλιοθήκηες θα ασκούσαν δίωξη εναντίον της.

Τελίκα χάρη στην αμνηστία, η Χάρλεν γλίτωσε πρόστιμα άνω των 6.000 δολαρίων, για το ατόπημα της... ξεχασιάρας μητέρας της.

Η δημοτική βιβλιοθήκη του Σικάγο είχε ξαναδώσει ανάλογη αμνηστία το 1992 με αποτέλεσμα να επιστραφούν την περίοδο εκείνη... 77.000 αντικείμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ