Αποχώρησαν οι αστυνομικοί από τη συνάντηση με τον Στουρνάρα - iefimerida.gr

Αποχώρησαν οι αστυνομικοί από τη συνάντηση με τον Στουρνάρα

Αποχώρησαν τα σώματα ασφαλείας από τη συνάντηση με τον Στουρνάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων, οι οποίοι, ταυτόχρονα, προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, μετά τη συνάντησή τους που διήρκεσε 15 λεπτά, περίπου, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας (λιμενικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες) έκαναν λόγο για «εμπαιγμό» και για «προειλημμένες αποφάσεις» προσθέτοντας ότι αποχωρούν από το διάλογο και ότι αναμένουν πλέον τις αποφάσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των ενστόλων, οι οποίοι ήταν παρόντες στο ραντεβού, ο υπουργός τους παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν, επίσης, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ