Παπανδρέου: Νέα αφετηρία η 38η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Νέα αφετηρία η 38η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου: Νέα αφετηρία η 38η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα αφετηρία αποτελούν για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, τα σημερινά γενέθλια του κόμματος, ο οποίος, παράλληλα, επισημαίνει ότι η 38η επέτειος της ίδρυσής του Κινήματος δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς.

Μιλώντας στο περιοδικό BHMAGAZINO, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η 38η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς», αλλά «αντιθέτως, αποτελεί μια νέα αφετηρία που μπορεί να επαναβεβαιώσει την αφοσίωσή μας στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, την προσήλωσή μας, την πίστη μας, στις δυνάμεις του ελληνισμού και τις δυνατότητες της χώρας».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ανέφερε ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει κοινούς στόχους με αυτούς που οδήγησαν στην ίδρυσή του, το 1974. Σημείωσε, μάλιστα, πως «ο αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας τότε ήταν από γεωπολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν διαχρονικά τη θέλησή τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα», ενώ «σήμερα, είναι αγώνας για την απεξάρτηση της χώρας από τις αδυναμίες και τις παθογένειες ενός άδικου πελατειακού συστήματος και από τις συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και οδήγησαν στη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους».

«Είναι αγώνας για την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης, με την προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών» σε όλα τα επίπεδα, που «θα ανοίξουν τον δρόμο σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ένα κράτος δικαίου», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι «είναι πάνω από όλα αγώνας για τη δημοκρατία και τη ουσιαστική λειτουργία των θεσμών».

«Οι εθνικοί στόχοι σήμερα, θα μείνουν ανεκπλήρωτοι και οι θυσίες των Ελλήνων θα εκτεθούν σε κινδύνους, αν μαζί με την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και τη μείωση του χρέους, τη δημοσιονομική υπευθυνότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, δεν συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε, ενώ καταλήγοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αφού καταφέραμε μέχρι σήμερα και μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, προωθώντας ταυτόχρονα αλλαγές που καθυστερούσαν χρόνια, μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ