Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν - iefimerida.gr

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εμβόλισε κυβερνητικό όχημα των ΗΠΑ στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 19, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ταυτότητα των νεκρών από την επίθεση παραμένει άγνωστη, ενώ μερικοί από τους τραυματίες ήταν ξένοι.

Μεταξύ των ευρημάτων ανάμεσα στα συντρίμμια βρέθηκε και ένα αμερικανικό διαβατήριο, υπόθεση που ερευνάται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ.

Η πόλη στην οποία έλαβε χώρα το συμβάν βρίσκεται σε ημιαυτόνομη ζώνη του Πακιστάν, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλοί Ταλιμπάν, αλλά και μέλη της Αλ-Κάιντα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί αρκετές φορές βομβιστικές επιθέσεις, σπάνια όμως εναντίον αμερικανικών στόχων.

Το κυβερνητικό όχημα εμβολίστηκε από το παγιδευμένο αυτοκίνητο λίγο αφότου είχε εγκαταλείψει το αμερικανικό προξενείο της Πεσαβάρ, κινούμενο σε μία περιοχή όπου φιλοξενούνται διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου των Ηνωμένων Εθνών, και ακολουθούμενο από συνοδεία αστυνομικών, μερικοί εκ των οποίων τραυματίστηκαν, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν καταστράφηκε εντελώς.

Σύμφωνα με ειδικό της αστυνομίας, για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν περίπου 110 κιλά εκρηκτικών υλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ