Το λάδι καρύδας σύμμαχος στη στοματική υγιεινή - iefimerida.gr

Το λάδι καρύδας σύμμαχος στη στοματική υγιεινή

Το λάδι καρύδας σύμμαχος στη στοματική υγιεινή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιρλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χρήση λαδιού καρύδας απο κοκοφοίνικα, καταπολεμά τα βακτήρια που σαπίζουν τα δόντια. Το συγκεκριμένο είδος λαδιού, παρατήρησαν ότι λειτουργεί ως «αντιβιοτικό» και μπορεί να ενσωματωθεί σε προϊόντα οδοντικής προστασίας. Τα ευρήματά τους αυτά τα παρουσίασαν σε πρόσφατο συνέδριο Εταιρίας Γενικής Μικροβιολογίας στη Βρετανία.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Athlone, με επικεφαλής τον δρα Ντάμιεν Μπρέιντι, πειραματίστηκαν με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του λαδιού καρύδας τόσο στη φυσική ανεπεξέργαστη κατάστασή του, όσο και μετά από την επεξεργασία του με ένζυμα. Στα πλαίσια του πειράματος, χρησιμοποίησαν το λάδι εναντίον στελεχών του στρεπτόκοκκου, ενός βακτηρίου πολύ συνηθισμένου μέσα στο στόμα.

Η έρευνα έδειξε ότι το λάδι καρύδας και ιδίως στην επεξεργασμένη μέσω ενζύμων μορφή του, εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του στρεπτόκοκκου, ο οποίος αποτελεί την βασικότερη απειλή για τη φθορά των δοντιών.

Οι ερευνητές θα κάνουν εντατικές μελέτες για τον μηχανισμό μέσω του οποίου το λάδι της καρύδας δρα πάνω στον στρεπτόκοκκο και θα πειραματιστούν προκειμένου να διαπιστώσουν έναντι ποιών άλλων βακτηρίων και ζυμομυκήτων είναι δραστικό το λάδι.

Σύμφωνα με τον Μπρέιντι, το εν λόγω λάδι μπορεί να αποτελέσει μια φυσική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συνήθη χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ