Φοιτητές και επιλογή σπιτιού – Προσοχή στις παγίδες - iefimerida.gr

Φοιτητές και επιλογή σπιτιού – Προσοχή στις παγίδες

Φοιτητές και επιλογή σπιτιού – Προσοχή στις παγίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φοιτητές που ετοιμάζονται να αφήσουν την οικογενειακή εστία και να νοικιάσουν το δικό τους σπίτι για επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, κοντά στη σχολή του πανεπιστημίου που πέρασαν. Η επιλογή είναι δύσκολη αφού υπάρχουν πολλές παράμετροι όπως το ενοίκιο, η περιοχή, η παλαιότητα και η εύκολη πρόσβαση στη σχολή. Οι κτηματομεσίτες πάντως από την πλευρά τους συμβουλεύουν του φοιτητές και τονίζουν πως θα πρέπει να προσέχουν.

Καταρχήν τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων είναι συνήθως πιο ακριβά, χωρίς να είναι απαραίτητα και καλύτερα. Οι φοιτητές θα πρέπει πριν «κλείσουν» σπίτι να κάνουν έναν ελεγχος στη γειτονιά, ώστε να διαπιστώσουν αν είναι ασφαλής, να παρέχει ευκολίες – να έχει αγορά, σούπερ μάρκετ, αστική συγκοινωνία -. Επιπλέον θα πρέπει να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο του σπιτιού για πιθανές βλάβες, φθορές, προκειμένου να τα επιδιορθώσει ο ιδιοκτήτης και να μην τα επιβαρυνθούν οι ίδιοι στη συνέχεια και να ενημερωθούν πριν τα συμβόλαια για το ύψος των κοινοχρήστων. Φυσικά θα πρέπει πριν υπογράψουν να ξεκαθαρίσουν όλους τους όρους και να μην συμφωνήσουν με κάτι που δεν κατανοούν ή δεν συμφωνούν απόλυτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ