Οι ισχυρότεροι και πιο φονικοί τυφώνες παγκοσμίως [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι ισχυρότεροι και πιο φονικοί τυφώνες παγκοσμίως [εικόνες]

Στο μάτι του κυκλώνα: Οι ισχυρότεροι και πιο φονικοί τυφώνες παγκοσμίως [εικόνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την επέλαση του τυφώνα Ισάακ που ήταν βασικό θέμα στα αμερικανικά, αλλά και τα παγκόσμια μέσα, ο κόσμος θυμήθηκε προς στιγμήν τη φονική επέλαση του τυφώνα Κατρίνα, διαπιστώνοντας ότι πολλές φορές η οργή της Φύσης είναι πολύ πιο καταστροφική κι απο τον άνθρωπο. Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τι άφησαν πίσω τους μερικοί απο τους πιο καταστροφικούς τυφώνες των τελευταίων χρόνων.

Τυφώνας Ντίν (280km/ώρα) - Αύγουστος 2007
Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Μαχαχουάλ του Μεξικού. Ένας λυόμενος ναός βρίσκεται διαλυμένος στο φόντο, ενώ μπροστά δεσπόζει ένα ανδρείκελο της Σάντα Μουέρτε, μίας μεξικανικής θεότητας συνυφασμένης με το θάνατο.

Τυφώνας Άντριου (264km/ώρα) - Αύγουστος 1992
Ο δεύτερος καταστροφικότερος τυφώνας μετά την Κατρίνα, προκάλεσε συνολικές ζημιές 26,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η φωτογραφία είναι απο μία κατοικημένη περιοχή στο Χομσταντ της Φλόριντα.

Τυφώνας Ιβάν (270km/ώρα) - Σεπτέμβριος 2004
Η φωτογραφία είναι απο την περιοχή Πενσακόλα της Φλόριντα, όπου ο τυφώνας «φούσκωσε» τα νερά,τα οποία έκοψαν την επικοινωνία της νησίδας με τη στεριά.

Τυφώνας Άλεν (305km/ώρα) - Αύγουστος 1980
Ένας απο τους πιο ιστορικούς τυφώνες των ΗΠΑ, χτύπησε κυρίως το Τέξας, αφήνοντας 290 νεκρούς και καταστροφές 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη φωτογραφία ένας κάτοικος του Κόρπους Κρίστι στο Τέξας κοιτάζει κατάματα την επέλαση του τυφώνα.

Τυφώνας Κατρίνα (280km/ώρα) - Αύγουστος 2005
Last but not least, αφήσαμε τον ισχυρότερο και πιο καταστροφικό τυφώνα των τελευταίων χρόνων. Ο τυφώνας Κατρίνα, είχε διάρκεια μίας εβδομάδας περίπου (23-30 Αυγούστου 2005) και όμως άφησε πίσω του 1836 νεκρούς και ζημιές ύψους 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νησί Ντόφιν της Αλαμπάμα βρίσκεται 110 χιλιόμετρα από το «μάτι του τυφώνα» όμως δεν έμεινε ανεπηρρέαστο από την επέλασή του.

Εξίσου μεγάλη καταστροφή προκάλεσε και στην Νέα Ορλεάνη η οποία βούλιαξε κυριολεκτικά.

Μεγάλη ήταν και η καταστροφή στη Λουιζιάνα, η οποία βρισκόταν σε αυτή τη κατάσταση 2 εβδομάδες μετά το πέρασμα του τυφώνα. Οι ζημιές στην πόλη ανέρχονταν σε συνολικά 81 δισεκατομμύρια δολλάρια.

(εικόνες: National Geographic)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ