Νέος... Αρμαγεδδών έρχεται στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Νέος... Αρμαγεδδών έρχεται στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας περιλαμβάνονται επώδυνες παρεμβάσεις και η λίστα-φωτιά για το Δημόσιο περιέχει κατάργηση δώρων και μείωση αποδοχών έως 30%.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το συνολικό ψαλίδισμα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα φτάσει τα 3,33 δισ. ενώ υπολογίζεται πως 35.000 άτομα θα καλύψει η «νέου τύπου» εφεδρεία.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η μεσοσταθμική μείωση 12% στα ειδικά μισθολόγια, η αναστολή της ωρίμανσης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές στους υψηλόμισθους.

Προβλέπεται επίσης μείωση κατά 50% των επιδομάτων θέσης που χορηγούνται σε διευθυντές και τμηματάρχες και κυμαίνονται από 250 έως 900 ευρώ, καθώς και καθιέρωση μιας «νέου τύπου» εφεδρείας από το 2013, που θα επηρεάσει 30.000 με 35.000 άτομα.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η χορήγηση κινήτρων για συνταξιοδότηση, ενώ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι λάβουν αρνητική αξιολόγηση ή καταργηθεί η οργανική τους θέση με τις συγχωνεύσεις οργανισμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ