Έρχονται οι «Ράμπο» του Υπουργείου Ανάπτυξης

Να χτυπήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό θέλει το Υπουργείο Ανάπτυξης και γι αυτό το λόγο σκοπεύει να αναθέσει νέες αρμοδιότητες , με νομοθετικές παρεμβάσεις , στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Έθνος», είναι να δημιουργήσει ένα ενιαίο κέντρο ελέγχου όπου θα επιτυγχάνεται με καλύτερο τρόπο ο συντονισμός των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα θα εξαλειφθούν οι επικαλύψεις αλλά και οι αλλεπάλληλοι έλεγχοι σε μία επιχείρηση για τον ίδιο σκοπό.

Πέραν αυτών, η πολιτική ηγεσία θα διευρύνει τις ελεγκτικές αρμοδιότητες προκειμένου να ενισχυθεί ο αυτεπάγγελτος ή μη έλεγχος των παραβιάσεων του νόμου για την προστασία των καταναλωτών (Νόμος 2251).

Ο έλεγχος αθέμιτων εμπορικών πρακτικών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικός εάν η διεξαγωγή του δεν υπόκεινται στους περιορισμούς της νομοθεσίας περί φορολογικού, τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επιχειρηματικού απορρήτου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ελέγχους που διεξάγουν το ΣΔΟΕ και η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ