Σώζεται το Θεατρικό Μουσείο - iefimerida.gr

Σώζεται το Θεατρικό Μουσείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική έκβαση φαίνεται ότι έχει το θέμα του Θεατρικού Μουσείου, ύστερα από τη συνάντηση της Δευτέρας, 16 Μαΐου, του προέδρου του Κώστα Γεωργουσόπουλου με τη Γενική Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Λίνα Μενδώνη και αρμόδιας ομάδας του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Η πρόταση που έγινε από το υπουργείο ήταν να αναλάβει το μουσείο κάποιος εποπτευόμενος φορέας (το Εθνικό Θέατρο ή η Εθνική Λυρική Σκηνή), ούτως ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Η διοίκηση του Μουσείου αποδέχεται, αρχικά, την πρόταση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μουσείο θα λάβει, άμεσα, από το υπουργείο έκτακτη επιχορήγηση 250.000 ευρώ, ενώ γίνονται κινήσεις για να διευθετηθεί και το υπόλοιπο χρέος (σύνολο 380.000 έως το τέλος του μήνα, από αυτά τα 170.000 στο ΙΚΑ). Η νέα συνάντηση με τους φορείς του ΥΠ.ΠΟΤ, για να βρεθεί το νομικό πλαίσιο ένταξης του Θεατρικού Μουσείου σε εποπτευόμενο φορέα, έχει οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, το ΥΠ.ΠΟ.Τ. την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει το νέο καθεστώς των επιχορηγήσεων για το θέατρο, καθώς και την πολιτική θεάτρου την οποία θα ακολουθήσει.

Πηγή: tospirto.net

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ