Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» σε γνωστό εκδότη; - iefimerida.gr

Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» σε γνωστό εκδότη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου με εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου της ιστορικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκδότης έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσής της.

Την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.

Για την έκδοση του φύλλου αυτού έχει συσταθεί και συνεταιρισμός, ο οποίος κατέχει το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας Ανεξάρτητα ΜΜΕ. Μέτοχοι είναι οι συντάκτες, οι οποίοι εισέφεραν με 1.000 ευρώ στο μ.κ. της εταιρείας, ενώ έχουν δεσμευθεί και για διάστημα άμισθης εργασίας.

Ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας είναι δεσμευμένος από το δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ