Λουκέτο και συγχωνεύσεις σε οργανισμούς του Δημοσίου - Στη Βουλή το νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Λουκέτο και συγχωνεύσεις σε οργανισμούς του Δημοσίου - Στη Βουλή το νομοσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο πρώτο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών αναμένεται να καταθέσει την εβδομάδα που έρχεται στην αρμόδια επιτροπής της βουλής ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr σε πρώτη φάση συγχωνεύονται ή καταργούνται 21 φορείς ή ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια.

Από τη συγχώνευση προκύπτουν 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Στους οργανισμούς αυτούς απασχολούνται συνολικά 5.256 εργαζόμενοι ενώ από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης τονίζεται κατηγορηματικά πως δεν θα γίνουν απολύσεις και οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες

Ο κρατικός προϋπολογισμός επιχορηγεί τους οργανισμούς αυτούς αθροιστικά με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο κινείται μέσα στα χρονοδιαγράμματα καθώς η προθεσμία που είχε θέσει η ηγεσία του ήταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου και ήδη ο Μανούσος Βολουδάκης συγκεντρώνει υπογραφές από τους υπουργούς, στους οποίους ανήκουν οι φορείς και μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσει το σχέδιο νόμου στην βουλή.

Στόχος του υπουργείου είναι η κατάργηση οργανισμών ή συγχώνευσή τους με άλλους ομοειδείς. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται και η δεύτερη φάση που αφορά περίπου 300 οργανισμούς. «Η προετοιμασία της επόμενης φάσης έχει ήδη ξεκινήσει: αξιολογούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με τα εποπτεύοντα υπουργεία, περισσότεροι από χίλιοι φορείς. Ο κατακερματισμός φορέων και υπηρεσιών είναι μια από τις πληγές της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Την κατάσταση αυτή έχουμε υποχρέωση να την αλλάξουμε» τονίζει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ