Σκάνδαλο ομαδικής αντιγραφής «ταράζει» τη φήμη του Χάρβαρντ - iefimerida.gr

Σκάνδαλο ομαδικής αντιγραφής «ταράζει» τη φήμη του Χάρβαρντ

Σκάνδαλο ομαδικής αντιγραφής «ταράζει» τη φήμη του Χάρβαρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του βρίσκεται το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες για ομαδική αντιγραφή σε εξετάσεις προπτυχιακού επιπέδου.

Στελέχη του πανεπιστημίου έκαναν γνωστό την Πέμπτη ότι σύμφωνα με καταγγελίες περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου.

«Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του πανεπιστημίου, Ντρου Φοστ.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας την άνοιξη όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών.

Την διερεύνηση της υπόθεσης θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου, το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού.

Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν βαριές τιμωρίες, όπως την διαγραφή τους για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ