Βεστερβέλε: Γιατί να μην πιστέψουμε τον Σαμαρά; Είπε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Γιατί να μην πιστέψουμε τον Σαμαρά; Είπε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία παραμένει ανένδοτη έναντι της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα από το Χονγκ-Κονγκ ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει ακριβώς τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και ότι δεν τίθεται θέμα επιμήκυνσης.

«Είμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στην Ελλάδα αλλά επιμένουμε ότι πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Κίνα. Κάθε υποχώρηση εκ μέρους των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα θα ήταν ένδειξη αδυναμίας, όπως είπε, ειδικά απέναντι στην Ισπανία που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και βρίσκεται ένα βήμα πριν τον μηχανισμό διάσωσης.

«Πώς μπορούμε να πείσουμε την Ισπανία να κάνει προσπάθειες αν υπαναχωρήσουμε σε όσα συμφωνήθηκαν και δώσουμε στην Ελλάδα ειδικούς όρους ;» διερωτήθηκε ο κ. Βεστερβέλε αναφερόμενος στο θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος διάσωσης.

Ωστόσο ο κ. Βεστερβέλε υπερασπίστηκε την Ελλάδα και τον Ελληνα Πρωθυπουργό «τους οποίους όλοι επικρίνουν παγκοσμίως» και δεν το αξίζουν, όπως είπε. «Γιατί να μην πιστέψουμε τον Σαμαρά ; Είπε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και νομίζω ότι θα ήταν άδικο να εξάγουμε συμπεράσματα πριν από την έκθεση της τρόικας» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ