O Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ σκέπτεται να παραιτηθεί - iefimerida.gr

O Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ σκέπτεται να παραιτηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιενς Βάιντμαν, Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ σκέφτηκε πολλές φορές να παραιτηθεί γιατί αντιτίθεται στο νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σκέπτεται να επιβάλλει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η εφημερίδα που επικαλείται οικονομικές πηγές αποκαλύπτει ότι ο Βάιντμαν απείλησε πολλές φορές ανοιχτά να παραιτηθεί αλλά πείστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση του.

Ο Γιενς Βάιντμαν αντιτίθεται στο πρόγραμμα εξαγοράς ομολόγων που ετοιμάζεται να κάνει η ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση και πληρώνουν υψηλά επιτόκια. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο όπως τα ναρκωτικά για τις χώρες που είναι «εθισμένες».

Ας σημειωθεί ότι ο προκάτοχός του στην Μπούντεσμαγκ Αλεξ Βέμπερ είχε παραιτηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2011 για τους ίδιους λόγους που επικαλείται τώρα ο Βάιντμαν. Σε παραίτηση είχε οδηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, για τους ίδιους λόγους.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον τρόπο εξαγοράς ομολόγων στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναδιατύπωσε τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στο πρόσωπο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild που φέρει τον Βάιντμαν να θέλει να αποχωρήσει από τη θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ