Βουλευτής της ΝΔ σκέφτεται να μην ψηφίσει τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - iefimerida.gr

Βουλευτής της ΝΔ σκέφτεται να μην ψηφίσει τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό το το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα που αφορούν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων αφήνει ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής της Αστυνομίας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε χαρακτηριστικα: «Δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε μειώσεις στα Ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Και θα πάω απευθείας σ' αυτά που είπε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη συζήτηση που κάναμε, χθες, να βρεθεί τρόπος ώστε να μην γίνουν αυτές οι περικοπές. Διότι έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές είναι πενιχρές των ένστολων. Κι όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο των δημοσίων υπαλλήλων Τουναντίον τα ειδικά μισθολόγια έγιναν- μόνο και μόνο- για να έχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες. Έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα και τα έχει καταθέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που μπορούν να διασφαλιστούν οι μισθοί των ένστολων».

Στο ερώτημα αν σκέπτεται να καταψηφίσει τα μέτρα απάντησε αινιγματικα: «Εγώ θα προσπαθήσω, μέχρι την τελευταία στιγμή, να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Υπάρχει δίλημμα σε πολλούς συναδέλφους γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί σώνει και καλά εφόσον βρίσκεται η λύση εκβιαστικά να μας επιβάλλει η Τρόικα. Εκτός κι αν θέλουν κατά κάποιο τρόπο να υποτάξουν, σε εισαγωγικά και τις ένοπλες δυνάμεις, τους ένστολους στο σκληρό πυρήνα του δημόσιου τομέα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ