Τσουνάμι ανεργίας στην Ευρώπη, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ - iefimerida.gr

Τσουνάμι ανεργίας στην Ευρώπη, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαύρο προβλέπει το μέλλον για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ, στην περίπτωση που συμβεί το grexit, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών του ILO, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η ανεργία στην Γερμανία μόνο θα αυξηθεί στο 9% ως το 2015 και θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια. Τον Αύγουστο η ανεργία στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ ήταν μόλις 6,8%.

Ακόμα χειρότερα, σημειώνει το Spiegel, θα είναι τα πράγματα για τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης. Ο μέσος όρος της ανεργίας στα 17 μέλη ήταν 10% πέρσι, και αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, αυτό το νούμερο θα ανέβει στο 13%.

Οι ειδικοί του Οργανισμού επισημαίνουν τις «ιδιαίτερα δραματικές συνέπειες» που θα έχει το grexit για την Ισπανία και την Πορτογαλία που ήδη μαστίζονται από την κρίση. Για την Ισπανία προβλέπεται ανεργία 27,7% το 2014 (51,3% στους νέους) ενώ στην Πορτογαλία η ανεργία θα ανέβει κατά 6 μονάδες.

Και φυσικά υπάρχει το εφιαλτικό σενάριο της διάλυσης της Ευρωζώνης. Σε αυτήν την περίπτωση, λέει ο ILO, η ανεργία στη Γερμανία θα χτυπήσει διψήφιο νούμερο (11,3%) το 2014, στη Γαλλία θα φτάσει το 17% και στην Ισπανία στο 36,9%!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ