Εκρηξη στην αγορά ποδηλάτων για καθημερινή μετακίνηση - iefimerida.gr

Εκρηξη στην αγορά ποδηλάτων για καθημερινή μετακίνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 350.000 ποδήλατα υπολογίζεται ότι πωλούνται πλέον κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Ολο και περισσότερο οι Ελληνες περιορίζουν τη χρήση του αυτοκινήτου και βάζουν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η οικονομική κρίση, η αύξηση της τιμής της βενζίνης και η έκρηξη στα έξοδα του αυτοκινήτου ανέβασαν κατακόρυφα τις πωλήσεις ποδηλάτων.

Η αύξηση πωλήσεων ποδηλάτων το χρόνο υπολογίζεται σε 8% ως 10% την τελευταία διετία. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πωλούνται 350.000 ποδήλατα και άνοιξαν 180 καταστήματα πώλησης ποδηλάτων την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν τα Νέα.

Παρότι δεν υπάρχουν υποδομές που να ενθαρρύνουν τους ποδηλάτες εντούτοις καθημερινά η χρήση του κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό. Οι ποδηλάτες διαπιστώνουν ότι με καθημερινή χρήση για την μετακίνηση μπορεί κανείς να κερδίσει πάνω από 80 ευρώ τον μήνα σε καύσιμα και συντήρηση αυτοκινήτου και σε ένα εξάμηνο μπορεί να κάνει απόσβεση της τιμής του ποδηλάτου εξασφαλίζοντας επιπλέον την καθημερινή αεροβική άσκηση, πολύτιμη για τους εργαζομένους των μεγάλων πόλεων.

Πολύ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην αγορά σπαστών ποδηλάτων γεγονός που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην πόλη τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους. Τη διετία που πέρασε οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν αφού οι χρήστες τα συνδιάζουν με την μετακίνηση με μετρό ή αυτοκίνητο προκειμένου να καλύψουν τις αποστάσεις.

Ελλειψη υποδομών

Ακόμη μεγαλύτερη θα ήταν η χρήση ποδηλάτου στην πόλη αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Η έλλειψη ποδηλατοδρόμων και ειδικών πάρκινγκ είναι ανασταλτικοί παράγοντες και οι ποδηλάτες αισθάνονται ότι κινδυνεύουν στους κεντρικούς δρόμους αφού λείπει και η κουλτούρα του σεβασμού εκ μέρους των οδηγών αυτοκινήτων.

Κάμψη στα αυτοκίνητα

Παράλληλα, η αγορά του αυτοκινήτου γνωρίζει ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις. Το 2011 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 31% σε σχέση με το 2010, όπως δείχνουν τα στοιχεία των εισαγωγέων αυτοκινήτων.

Από το 2009 ως σήμερα έκλεισαν 3.5000 επιχειρήσεις αυτοκινήτων και η αγορά βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ