Μοσκοβισί: Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι αθώα ή ανώδυνη - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι αθώα ή ανώδυνη

Μοσκοβισί: Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι αθώα ή ανώδυνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η αποχώρηση μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, από την Ευρωζώνη δεν θα είναι αθώα ή ανώδυνη συγκαταλέγεται κατά δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Προσωπικά πιστεύω στην Ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε πως «δεν συγκαταλέγομαι σε εκείνους που νομίζουν ότι η αποχώρηση μιας χώρας όπως η Ελλάδα θα είναι αθώα ή ανώδυνη».

Συνεπώς προέχει να διασφαλίσουμε όλοι μας «την ακεραιότητα, τη σταθερότητα, τη διάρκεια στο διηνεκές» της Ευρωζώνης και να την προικίσουμε με ανάπτυξη», συνέχισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Επίσης, εστίασε στο σπουδαίο ρόλο, που θα πρέπει να διαδραματίσει η ΕΚΤ, ώστε να ηρεμήσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, κάτι που καθιστά τώρα ευάλωτη την Ευρωζώνη.

Τόνισε, ακόμη ότι «είναι θεμελιώδες να εξεύρουμε κανόνες, οι οποίοι θα επιτρέψουν σε μόνιμη βάση στις χρηματοπιστωτικές αγορές να παύσουν να είναι σε αναταραχή...γι'αυτό λοιπόν πρέπει να εξεύρουμε λύσεις με τη συμμετοχή της ΕΚΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ