Οι έμποροι Κορίνθου κατέθεσαν μήνυση για το στρατόπεδο - iefimerida.gr

Οι έμποροι Κορίνθου κατέθεσαν μήνυση για το στρατόπεδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία Κορίνθου το Επιμελητήριο Κορινθίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Κορινθίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας κατά παντός υπευθύνου για τη μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής είναι ανάστατος και καταγγέλλει ότι γίνεται παραβίαση της υγειονομικής νομοθεσίας που προβλέπει εντός των κέντρων τη λειτουργία γραφείου ιατρικού ελέγχου.

Ας σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο της Κορίνθου έχουν εγκατασταθεί 100 μετανάστες που έχουν συλληφθεί στα όρια του νομού και άλλοι περίπου 200 που μεταφέρθηκαν εκεί από την Αμυγδαλέζα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους και βίαια επεισόδια.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως είναι λάθος να γίνει το στρατόπεδο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ κακό για την πόλη, δίπλα στα λύκεια, δίπλα στο αθλητικό κέντρο, μέσα στην πόλη να έχουμε ένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών», ανέφερε.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν προ ημερών και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.

Τελικά οι κάτοικοι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πλήρη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ