Forbes: Καλύτερη λύση η παραγραφή του ελληνικού χρέους, όχι η διόγκωση του - iefimerida.gr

Forbes: Καλύτερη λύση η παραγραφή του ελληνικού χρέους, όχι η διόγκωση του

Forbes: Καλύτερη λύση η παραγραφή του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάλληλη αντιμετώπιση του διογκούμενου και μη βιώσιμου ελληνικού χρέους είναι η παραγραφή του και όχι η ενίσχυσή του με νέα δάνεια ή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών, Καρλ Γουίλαν, σε άρθρο του στο Forbes.

Παράλληλα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί στην έξοδο της από την Ευρωζώνη, τότε η χρεοκοπία της θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση εντός του ευρώ. Παρά τα όσα ελέχθησαν από Ευρωπαίους πολιτικούς περί διαχειρίσιμης ελληνικής χρεοκοπίας, όπως τονίζει, στην πραγματικότητα η χρεοκοπία θα ενέτεινε την κρίση.

Προσθέτει μάλιστα πως η χώρα μας κινείται πλέον προς δημοσιονομικό πλεόνασμα, «επομένως αν το χρέος της παραγραφεί σε βιώσιμα επίπεδα, είναι δυνατόν να επιστρέψει σε δανεισμό από τις αγορές, έπειτα από βραχύβια βοήθεια από τους εταίρους της».

Κλείνοντας αναφέρει «ας ελπίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αντιληφθούν εγκαίρως το μέγεθος της οικονομικής και πολιτικής αποτυχίας που θα αντιπροσώπευε μια ελληνική έξοδος».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα στο ίδιο περιοδικό δημοσίευμα ανέφερε πως μία ενδεχόμενη Grexit ίσως αποδειχθεί καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ