Η Γεωργία Σαμαρά στο Βερολίνο σε έκθεση για την Αρχαία Ολυμπία - iefimerida.gr

Η Γεωργία Σαμαρά στο Βερολίνο σε έκθεση για την Αρχαία Ολυμπία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα η σύζυγος του Πρωθυπουργού Γεωργία Σαμαρά για τα εγκαίνια της Εκθεσης για την Αρχαία Ολυμπία. Χθες ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Περγάμου και σήμερα θα παραστεί στα εγκαίνια της Εκθεσης που παρουσιάζει στο γερμανικό κοινό την αιώνια Ελλάδα των αξιών και του πολιτισμού.

Η Εκθεση φέρει τον τίτλο «Ολυμπία: Λατρεία, Μύθος, Αγώνες» και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Martin Gropius Bau του Βερολίνου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, με περισσότερα από 1.000 εκθέματα από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, ανάμεσά τους ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών της Ολυμπίας που δεν έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο κοινό.

Η έκθεση στηρίζεται πρωτίστως στα 515 αρχαία αντικείμενα από τις ανασκαφές στο ιερό της Ολυμπίας, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία της Ολυμπίας, πολλά εκ των οποίων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, καθώς και στα 49 αρχαία έργα από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Νομισματικού Μουσείου, μέσα από τα οποία τεκμηριώνεται επιστημονικά η ιστορία του ιερού της Ολυμπίας από τις απαρχές της λατρείας στα μυκηναϊκά χρόνια μέχρι και την περίοδο της ρωμαιοκρατίας, η σημασία και διαχρονική ακτινοβολία του ιερού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, καθώς και η τέλεση των ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας.

Στο Βερολίνο για την ίδια Εκθεση ευρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ