Φάρατζ: Το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα λήξει, ελπίζω χωρίς αιματοχυσία - iefimerida.gr

Φάρατζ: Το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα λήξει, ελπίζω χωρίς αιματοχυσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο βρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, Νάιτζελ Φάρατζ, λέγοντας ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει και αυτό μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και από αιματοχυσία, ενώ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του στον περιοδικό «Επίκαιρα» υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οργάνωση που με αργούς ρυθμούς διαβρώνει τη Δημοκρατία των κρατών-μελών, παίρνοντας τον έλεγχο από τα δημοκρατικά ελεγμένα εθνικά Κοινοβούλια και παραδίδοντάς σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ τονίζει ότι «το ευρώ υπό την παρούσα μορφή είναι μη βιώσιμο» και θεωρεί βέβαιο ότι μία ή περισσότερες χώρες θα αποχωρήσουν από αυτό. Προβλέπει δε την διάλυση της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να συνοδευτεί από αιματοχυσία: «Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να λήξει, γιατί όντως θα λήξει. Ελπίζω ο τρόπος που θα γίνει να είναι ειρηνικός καθώς υπάρχει πραγματική απειλή για αιματοχυσία».

Για την Ελλάδα λέει ότι δεν έπρεπε ποτέ να δεχτεί να μπει στο ευρώ, ενώ ως μόνη λύση βλέπει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. «Οι Έλληνες δεν έπρεπε ποτέ να δεχτούν το ευρώ ως εθνικό νόμισμα, και θεωρώ ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη ώστε να ξαναπάρουν τη χώρα τους στα χέρια τους», σημειώνει ο κ. Φάρατζ, ενώ υπογραμμίζει ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει σε δικό της νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί, αυτό θα οδηγήσει σε εισροή χρημάτων μέσω του τουρισμού και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ