Στουρνάρας: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν ήταν βιώσιμο – Όχι άλλη παράταση - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν ήταν βιώσιμο – Όχι άλλη παράταση

Στουρνάρας: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν ήταν βιώσιμο – Όχι άλλη παράταση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση να μην μπει άλλη παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2011 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε παράλληλα πως τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν κρίνει το ΤΤ ως μη βιώσιμο.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να του εξηγήσει γιατί «γιατί δεν δίνετε άλλη παράταση; Εξηγήστε μας;» καταλογίζοντάς του ότι θέλει «να ξεπουλήσει και το ΤΤ, όπως την ΑΤΕ».

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε απαντώντας, με κατηγορηματικό τρόπο πως: «Είναι η τέταρτη παράταση και λέμε απλά όχι άλλη παράταση. Δεν το υποχρεώνουμε να δημοσιεύσει καταστάσεις, απλώς δεν του δίνουμε άλλη παράταση».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπογράμμισε ότι «αν το Δημόσιο έπαιρνε τις τράπεζες, η επιβάρυνση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη». «Δεν βάζουμε εμείς τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση. Τα δανειζόμαστε». Παράλληλα ενημέρωσε πως οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση θα έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, με τον κ. Λαφαζάνη να ζητά την χορήγηση παράτασης στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού «παράνομη, παράτυπη και καταστροφική» και τον κάλεσε να την ανακαλέσει.

«Το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο είναι βιώσιμο. Περισσότερο από άλλες τράπεζες. Ανακεφαλαιοποιήστε το. Θα καταρρεύσει η μετοχή του με αυτά που κάνετε. Θα βγάλετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκτός χρηματιστηρίου και δεν θα μπορέσει να επανακεφαλαιοποιηθει», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ